Nationale Duurzame Huizen Route
5 november 2016
naar eerste pagina

duurzaamheid


een mooie fotoimpressie van de middag



ons kleurrijk geverfde huis

foto, Nationale Duurzame Huizen Route 5 november 2016, vlag op het raam
de luchtwarmtepomp waardoor ons huis energie neutraal is geworden en we geen gas meer nodig hebben
foto, warmtepomp met nieuwe keuken 9 augustus 2016



ons groen dak met de zonnepanelen in oost west opstelling (vangen zo bijna in de rondte alle licht op) die 3 x zoveel opbrengst hebben en minder ruimte innemen dan de vorige zonnepanelen die hoger waren en op het zuiden gericht stonden
foto, zonnepanelen zomer 2016





Een man die zich had aangemeld kwam langs. Een vrouw uit de wijk met een vriendin hadden gelezen over de duurzame huizenroute en kwamen spontaan langs.


foto, Nationale Duurzame Huizen Route 5 november 2016, man en twee vrouwen op de bank
aandacht voor elkaar



foto, Nationale Duurzame Huizen Route 5 november 2016, twee vrouwen op de bank kijken in de map over onze woongroep en duurzaamheid





kijken in de map over onze woongroep en duurzaamheid



Eerst het groene dak op de keuken en de warmtepomp en composthoop laten zien en verteld hoe het 10 jaar samenwonen en samenwerken ons niet alleen diep heeft verbonden met elkaar, maar ook een enorme besparing is geweest. Inmiddels is mijn (Leonoor, initiatiefneemster) huis hypotheekvrij, leven we met ons vieren van één uitkering, waardoor een enorme vrijheid hebben om een nieuw leven op te bouwen. Leonoor, initiatiefneemster van de woongroep, was violiste, is na een diep eenzaam dal mensen gaan helpen in een praktijk voor haptonomie en muziek en bij elkaar gaan brengen. Daar is in 2006 onze woongroep Contact & muziek uit ontstaan. We wonen en werken met ons vieren nu 10 jaar samen en hebben een heel bijzonder leven.
foto, Nationale Duurzame Huizen Route 5 november 2016, map over onze woongroep en duurzaamheid


Deze vader had zich ook aangemeld en wilde zijn dochtertje meenemen.
Leonoor heeft toen gemaild dat we dan wel iets met muziek konden doen.


foto, Nationale Duurzame Huizen Route 5 november 2016, man en dochtertje eten taart
We hebben zelfgemaakte rauwe kokospompoentaart gegeten.


Daarna gingen drie volwassenen weg en hebben we de vader en zijn dochtertje muziek laten horen op onze viola da gamba's. Wij spelen de muziek al bijna 10 jaar en (inmiddels) 10 x zo langzaam als gebruikelijk in de klassieke wereld, waardoor het meditatief klinkt en een diepe rust vanuit gaat. Ook kinderen vinden het heel fijn om te horen. We hebben de helft van het stuk gespeeld, 15 minuten!! Ze vonden het allebei heel fijn om de rustige harmonieuze muziek te horen/ervaren. We kunnen steeds stoppen op een kwart. Ik (Leonoor) check steeds non verbaal of ze wilden dat we doorspeelden.



foto, viola da gambakwartet 30 augustus 2014
Leonoor, Marthe, Jeannette, Erik
viola da gambakwartet
(foto augustus 2014)


Daarna muzieknoten geleerd met onze bijzondere door mij bedachte en door mijn zus Jeannette met potlood getekende gekleurde muzieknoten.



foto, een meisje van 4 legt ritmekaartjes onder Vader Jacob
ritmekaartjes leggen onder 'Vader Jacob'
foto, Leonoor heeft een gesprek met een meisje van 4 en haar vader
een gesprek





En met ons zessen spelen we Vader Jacob met ieder een eigen door ons zelf gemaakte bamboefluit met een eigen toon. Zo spelen we samen het lied. Je hoeft (alleen) niets te kunnen, door samen te werken klinkt het prachtig. Ik heb het zelf bedacht, het is te vergelijken met de panfluit die solistisch (en vaak virtuoos) is, door alle fluiten te verdelen wordt het samen, bescheiden en heel rustig.
foto, we spelen 'Vader Jacob' op bamboefluiten van één toon
bamboefluiten van één toon
reactie van Nationale Duurzame Huizen Route


Beste Leonoor,

Wat een leuk verslag zeg & en mooie foto’s! Die kunnen we wel goed gebruiken in ons verslag van de dag. Fijn dat jullie zo’n geslaagde middag gehad hebben foto, Nationale Duurzame Huizen Route 5 november 2016, man en dochtertje eten taart. Van verschillende bezoekers horen we ook al positieve reacties, we kunnen wel weer zeggen dat het weer een geslaagde huizenroute was!

Hartelijk dank voor jullie deelname!

Met vriendelijke groet,

Gerlies van de Ridder